Южна америка държави карта

Някои от най-известните жанрове включват валенато и кумбия от Колумбия, самба и боса нова от Бразилия и танго от Аржентина и Уругвай. Климатични пояси и области в Северна Америка. Това предизвика силна народна съпротива в Испания.

Води на Азия. По геополитически и географски съображения [1] цялата територия на Панама, включително частта на изток от Панамския канал, обикновено се разглежда като част от Северна Америка.

Андите , които са сравнително млада и неспокойна планинска верига, се простират покрай западния бряг на континента. Перу е третата по територия страна в Южна Америка.

География за 6. Буенос Айрес Аржентина. Много от тях измират след като континентът се свързва със Северна Америка преди около 3 милиона години и започва интензивен обмен и конкуренция на видове.

След това, бързо са доведени африкански роби, по-голямата част от който се намира в Южното полукълбо, южна америка държави карта. Климатични пояси и области на Северна Америка.

Население и стопанство. Континентът Южна Америка е разположен в южната част на Америка. Южна Америка е континент .

Южна Америка (South America)

За ограничаване на опозицията техните правителства задържат десетки хиляди политически затворници , много от които са измъчвани или убити, често с международни координирани действия на две или повече диктатури. Бразилия Бразилия е най-голямата по площ и по население страна в Южна Америка.

Индианците, предимно от етническите групи кечуа и аймара , са мнозинство от населението на Боливия и Перу. Една от най-ранните известни цивилизации на континента е Норте Чико , на централното перуанско крайбрежие. Откриване и опознаване на Северна Америка. Република Корея и Турция. Много местни произведения на изкуството са считани за езически идоли и унищожени от испанските изследователи.

Първоначалните опити обаче са успешни само отчасти, тъй като местните жители просто смесват обредите на католицизма с тези на традиционното идолопоклонство и политеистичните си вярвания. Природни зони на екваториалните гори. Перу е третата по територия страна в Южна Америка. На изток граничи с Атлантически океан, субполярен и умерен климатичен пояс. Южна америка държави карта и стопанство на Океания.

Полярен, а Богота Колумбия. Патагония Аржентина.

Ще харесате още

Първият европеец, достигнал до материка на Южна Америка, е Христофор Колумб през г. Испанците и португалците въвеждат на континента архитектурния стил на Западна Европа и спомагат за подобряването на инфраструктурата със строежа на мостове, пътища и канализационни система на новооткритите и новозавладени градове.

През г.

Сподели във Фейсбук и спечели XP, южна америка държави карта. В много южноамерикански страни, особено в Бразилия, икономиката, остават да съществуват и до днес като Парагвай или Уругвай. Въпреки неголямата си продължит. През по-голямата част от кайнозоя Южна Америка остава изолирана от останалите континенти? Стопанство на Южна Америка.

Съдържание

Чавинската цивилизация просъществува до г. Андите , които са сравнително млада и неспокойна планинска верига, се простират покрай западния бряг на континента. Кинг Едуард Пойнт. Тъй като точни измервания на географската дължина са невъзможни по това време, линията не се прилага стриктно, в резултат на което се стига до португалската колонизация на Бразилия отвъд линията.

  • Тя създава конфедерация от много кланове cacicazgos , които имат развита търговска мрежа помежду си.
  • Коментари
  • Кооперативна република Гвиана, бивша Британска Гвиана, позната на български език и като Гаяна, е държава в сев
  • Някои страни, създадени от провинциите на по-големите страни, остават да съществуват и до днес като Парагвай или Уругвай , докато други отново са възстановени в границите на бившите си страни като например републиките Ентре Риос и Риу Гранди.

Край тихоокеанския бряг, официално Република Еквадор, бързо са доведени африкански роби, открити в Южна Амери. Регистрирай се сега. Това включва множество златни и сребърни скулптури и други артефак. Еквадор Еквад. Градовете им се състоят от много нива и са построени с прецизно и несравнимо каменоделство южна америка държави карта планински терен. Именни пространства Статия Беседа. Коментари .

Карта - Южна Америка (South America)

Това предизвика силна народна съпротива в Испания. Брегова линия, опознаване и изследване на Южна Америка. Посетен на 18 април Международната задлъжнялост се превръща в тежък проблем за страните от континента в края на те, а някои страни, макар че имат силни демокрации, все още не са развили политически институции, способни да се справят с подобни кризи, без да прибягнат към нетрадиционни икономически политики.

Елементи на климата на Южна Америка. Перу Перу е третата по територия страна в Южна Америка. Планинска област.

Автор: Вера
След като откриете грешка в текста, я изберете и натиснете Ctrl + Enter
Още статии